Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Διαφωνία του Συνδέσμου Τραπεζών σε σχέση με Προτάσεις Νόμου που συζητήθηκαν στην Επ. Οικονομικών της Βουλής

Η Ανώτερη Λειτουργός του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Έλενα Φρίξου, συμμετείχε σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Οικονομικών όπου συνεχίστηκε η συζήτηση αναφορικά με τις πιο κάτω Προτάσεις Νόμου:
1) Νόμος που τροποποιεί τον Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.17) Νόμος του 2015 και Α2(β).
2) Πρόταση Νόμου που Τροποποιεί τον Περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων Νόμο.

Σημειώνεται ότι κατά τη συζήτηση εκφράστηκε εκ νέου η διαφωνία του Συνδέσμου και των τραπεζών-μελών του σε σχέση με τις εν λόγω Προτάσεις Νόμου.

Για την πρώτη πρόταση Νόμου ο Σύνδεσμος διαφωνεί λόγω του ότι αφενός θεωρεί ότι ο υπολογισμός της αρχικής αξίας ενός ακινήτου είναι επιστημονικά λανθασμένος και αφετέρου προκαλεί άλλα προβλήματα στις διαδικασίες πλειστηριασμού ενός ακινήτου, με ανεπιτυχείς προσπάθειες πώλησης και χαμηλό ενδιαφέρον για αγορά.

Αναφορικά με τη δεύτερη Πρόταση Νόμου, ο Σύνδεσμος στηρίζει τη διαφωνία του σε πρόνοιες του Συντάγματος, οι οποίες θα καταστρατηγηθούν σε ενδεχόμενο ψήφισής της. Σημειώνεται ότι η εν λόγω Πρόταση σκοπό έχει την προστασία εγγυητών, η οποία ήδη θεσπίζεται μέσα από πολλές άλλες νομοθετικές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου