Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αναθεώρηση πιστοποιητικού τραπεζικών υπολοίπων και συναλλαγών

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους του ΣΕΛΚ όπου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα επιπρόσθετα στοιχεία που ζητούνται. Τα μέλη οριστικοποίησαν επιστολή προς το ΣΕΛΚ σε σχέση με γενικά θέματα που αντιμετώπισαν οι τράπεζες με ελεγκτικά γραφεία για τα πιστοποιητικά υπολοίπων και κατόπιν της συνεδρίας η επιστολή προωθήθηκε από το Σύνδεσμο στο ΣΕΛΚ.

Τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο προσχέδιο πιστοποιητικού τραπεζικών υπολοίπων. Συμφωνήθηκε όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το αναθεωρημένο πιστοποιητικό να ζητεί πληροφορίες οι οποίες θα μπορούν να παρέχονται από όλες τις τράπεζες, για σκοπούς ομοιόμορφης πρακτικής.  Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Σύνδεσμος θα επισημάνει στο ΣΕΛΚ ότι το συμφωνημένο προσχέδιο θα υιοθετηθεί από τις τράπεζες στο βαθμό που τους επιτρέπουν οι εσωτερικές τους διαδικασίες και τα συστήματα πληροφορικής τους.

Ο Σύνδεσμος ενσωμάτωσε τα σχόλια και έστειλε στα μέλη το αναθεωρημένο προσχέδιο πιστοποιητικών υπολοίπων για υποβολή τελικών σχολίων εντός δύο εβδομάδων.   Αποφασίστηκε όπως ο Σύνδεσμος προωθήσει τις τελικές εισηγήσεις προς το ΣΕΛΚ αφού ληφθούν πρώτα από το ΣΕΛΚ οι υποδείξεις των μελών του για κάθε τράπεζα ξεχωριστά, όπου θα γίνεται αναφορά στα συγκεκριμένα στοιχεία που στέλνονται ελλιπείς πληροφορίες σε σχέση με τα υφιστάμενα πιστοποιητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου