Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Χρηματοοικονομική εκπαίδευση μέσω του προγράμματος «Ξοδεύοντας Έξυπνα» στα σχολεία

Μετά από την επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος «Ξοδεύοντας Έξυπνα» κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη σχολική χρονιά 2016-2017 και θα προσφερθεί σε 500 περίπου μαθητές (20 τμήματα) της Στ΄ τάξης σε παγκύπρια βάση. Όπως και πέρσι το πρόγραμμα έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με έννοιες σχετικές με τη διαχείριση των χρημάτων όπως έσοδα, έξοδα και αποταμίευση.


Το πρόγραμμα σε κάθε σχολικό τμήμα θα ολοκληρωθεί σε 3 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 80 λεπτών (κάλυψη 6 ενοτήτων). Οι ενότητες παρουσιάζονται στην τάξη από έναν εθελοντή–εκπαιδευτή από τις τράπεζες μέλη του Συνδέσμου με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού στο εκάστοτε σχολείο.

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος έχουν δηλώσει ενδιαφέρον εθελοντές-εκπαιδευτές από Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, RCB bank και Ancoria Bank, τους οποίους ο Σύνδεσμος Τραπεζών ευχαριστεί θερμά.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το JA Cyprus και το Υπουργείο Παιδείας και αρχίζει περί τα τέλη Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου. Τον συντονισμό του προγράμματος από πλευράς Συνδέσμου, χειρίζεται η Ανώτερη Λειτουργός, Μαρία Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου