Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Επαφές με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ταμείου Προστασίας Καταθέσεων 

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μιχάλης Καμμάς και ο Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Κρονίδης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ταμείου Προστασίας Καταθέσεων (ΤΠΚ) κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και την εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει την ατομική κάλυψη κάθε μέλους Ταμείου Προνοίας που διατηρεί καταθετικό λογαριασμό.


Ο Σύνδεσμος υπέβαλε Σημείωμα όπου ανέφερε την ετοιμότητα των τραπεζών για πλήρη υιοθέτηση των προνοιών ατομικής κάλυψης, παρέθεσε προτάσεις για τη διαδικασία λήψης των προσωπικών στοιχείων κάθε μέλους του Ταμείου Προνοίας (ΤΠ) και ανέδειξε κάποια νομικά ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με την υποβολή και επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων των μελών των ΤΠ.

Κατά τη συνάντηση διαφάνηκε ότι η Διαχειριστική Επιτροπή του ΤΠΚ δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες του Συνδέσμου και προσανατολίζεται να αποστείλει Εγκύκλιο Επιστολή προς όλες τις τράπεζες, μέσω της οποίας θα τους αναθέτει την πλήρη ευθύνη συλλογής των προσωπικών στοιχείων του κάθε μέλους ΤΠ που διατηρεί καταθετικό λογαριασμό (συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού μεριδίου που του/της αναλογεί) ώστε η τράπεζα να προβαίνει σε συμψηφισμό με τυχόν άλλες καταθέσεις/δάνεια που διατηρεί το μέλος και ακολούθως να ενημερώνει το Μητρώο Καταθετών. Ούτε οι προτάσεις για θεσμοθέτηση των διαδικασιών ούτε και οι προβληματισμοί του Συνδέσμου για νομικά ζητήματα που προκύπτουν φαίνεται να υιοθετούνται από τη Διαχειριστική Επιτροπή του ΤΠΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου