Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ομάδα Εργασίας για μελέτη της νέας Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Πληρωμών PSD 2

Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας, σε σχέση με τη νέα Οδηγία για τις Υπηρεσίες Πληρωμών, γνωστής σε ευρωπαϊό επίπεδο ως PSD 2.

Στην πρώτη συνάντηση μελετήθηκε Έγγραφο Διαβούλευσής (Consultation Paper) που εκδόθηκε από το European Banking Authority (EBA), αναφορικά με προσχέδιο κατευθυντήριων γραμμών (Guidelines) που συσχετίζονται με την PSD 2 και έχουν τίτλο: “Security Measures for Operational and Security risks of Payment Services under PSD2”. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων που περιλαμβάνονται στα Guidelines και τα οποία στη συνέχεια προωθήθηκαν στην ΕΒΑ ως μέρος της διαβούλευσης.

Η δεύτερη συνάντηση κλήθηκε για μελέτη του Εθνικού Νομοσχεδίου του PSD2 που ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Κεντρική Τράπεζα και που απέστειλαν στα εμπλεκόμενα μέρη για εθνική διαβούλευση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μελετήθηκε ο τρόπος χειρισμού των Άρθρων που -βάσει του PSD2- εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια του εθνικού νομοθέτη και προωθήθηκαν συγκεκριμένα σχόλια, εισηγήσεις αλλά και διορθώσεις επί του κειμένου, στο Υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι από πλευράς Συνδέσμου το θέμα της PSD 2 χειρίζεται ο Ανώτερος Λειτουργός, κ. Μάριος Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου