Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Εισαγωγή εθνικού μοντέλου «e-ταυτότητας» 

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Σύνδεσμος παραβρέθηκε σε συνάντηση αναφορικά με το θέμα της e-ταυτότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους του Υπουργείου για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να προωθήσει ένα ενιαίο μηχανισμό παροχής ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής προς τους πολίτες και προτείνει την υιοθέτηση του εθνικού μοντέλου «η-Ταυτότητας» από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ακόμη ότι, με βάση το εν λόγω μοντέλο, θα δύναται να εκδίδονται πιστοποιητικά  ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής («η-Ταυτότητας») από οποιοσδήποτε εγκεκριμένο Πάροχο Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης («Πάροχο») νοουμένου ότι ικανοποιεί τη σχετική νομοθεσία και τους κανονισμούς πιστοποίησης στα πλαίσια του Εθνικού Πλαισίου.

Σημειώνεται ότι το πιο πάνω θέμα τυγχάνει χειρισμού από την Ανώτερη Λειτουργό του Συνδέσμου Τραπεζών, κα. Μαρία Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου