Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Συμμετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών και ενημέρωση για νέο προϊόν πληρωμών (Instant SCT)

Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Μάριος Νικολάου παρέστη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του General Assembly του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών (ΕΣΠ) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας -μεταξύ άλλων- επανεκλέγη ο υφιστάμενος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το νέος έτος και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για το νέο προϊόν (Scheme) που έχει δημιουργηθεί από το ΕΣΠ και αναμένεται να εφαρμοστεί τον Νοέμβριο του 2017.

Τι αφορά το νέο προϊόν
Το Instant SEPA Credit Transfers Scheme (Instant SCT) στοχεύει στη προώθηση των αυτόματων εμβασμάτων εντός της ζώνης του SEPA, με μέγιστο ποσό τα €15.000 σε χρονικό περιθώριο 10 δευτερολέπτων (από τον λογαριασμό του Πληρωτή στον λογαριασμό του Δικαιούχου) και σε οποιαδήποτε μέρα και ώρα της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των αργιών.

To Instant SCT θα εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση τον Νοέμβριο του 2017 και παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό, το ΕΣΠ προτρέπει τις SEPA τράπεζες να συμμετέχουν τουλάχιστον ως αποδέκτες. Τα σχετικά Adherence Documents για συμμετοχή στο Instant SCT εκδόθηκαν από το ΕΣΠ τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Σύνδεσμος προγραμματίζει να καλέσει τα μέλη της Επιτροπής Πληρωμών/SEPA  σε συνάντηση για να αποφασιστεί το ενδεχόμενο και o χρόνος  συμμετοχής στο Scheme, σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου