Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Συνδέσμου με εκπροσώπους Τμήματος Φορολογίας για το θέμα φορολογικού χειρισμού προβλέψεων

Αντιπροσωπεία των μελών μαζί με φορολογικούς συμβούλους τους έλαβαν μέρος σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τμήματος Φορολογίας όπου έδωσαν εξηγήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής προβλέψεων. 

Υπήρξε συμφωνία για το φορολογικό χειρισμό των προβλέψεων καθώς οι εκπρόσωποι του Τμήματος Φορολογίας συμφώνησαν ότι η φορολογική μεταχείριση των τόκων που αναστέλλονται και των σχετικών προβλέψεων που αφορούν ειδικές προβλέψεις (individually assessed & collective specific) θα ακολουθούν τη λογιστική τους μεταχείριση με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς καθώς και τις Οδηγίες της ΚΤΚ. Προβλέψεις που αφορούν μη απομειωμένες χορηγήσεις οι οποίες είτε εξετάστηκαν σε ατομική βάση είτε αξιολογήθηκαν συλλογικά για ζημιογόνα γεγονότα IBNR δεν θα εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι συμφωνήθηκε ο Σύνδεσμος να στείλει επιστολή προς το Τμήμα Φορολογίας όπου θα εξηγεί τις κατηγορίες των προβλέψεων και τις εισηγήσεις για το φορολογικό χειρισμό τους για να βασιστεί το ΤΦ για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου. Από πλευράς Συνδέσμου το θέμα χειρίζεται η Ανώτερη Λειτουργός, κ. Χριστίνα Πιερίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου