Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση του Συνδέσμου με την Κεντρική Τράπεζα για το θέμα των νέων κανόνων EMIR

Η Ανώτερη Λειτουργός του Συνδέσμου, κα. Χριστίνα Πιερίδη και εκπρόσωποι τραπεζών είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της ΚΤΚ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπου αντάλλαξαν απόψεις για τους νέους κανόνες EMIR που μπήκαν σε εφαρμογή από το Νοέμβριο 2017. 
Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε ότι η ESMA θεωρεί σημαντικό το θέμα EMIR και θα προβεί σύντομα σε έλεγχο των εγχώριων εποπτικών αρχών. 

Η εκπρόσωπος της ΚΤΚ ρώτησε τους εκπροσώπους τραπεζών τι προβλήματα αντιμετωπίζουν σε σχέση με το EMIR καθώς και τις εισηγήσεις τους.  Οι εκπρόσωποι των τραπεζών σχολίασαν το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι υπόχρεες να έχουν έτοιμη όλη τη διαδικασία έστω και αν ο αριθμός των συναλλαγών τους είναι πολύ μικρός.  Αναφέρθηκε επίσης ότι οι τράπεζες δεν παίρνουν επίσημο feedback από την ESMA  σε περίπτωση που έχει σταλεί διαφορετική πληροφορία στην κατάσταση που καταχώρησε σε διαφορετικό Trade Repository ο αντισυμβαλλόμενος της συγκεκριμένης συναλλαγής.


Σε σχέση με το MiFID  οι εκπρόσωποι της ΚΤΚ ενημέρωσαν ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημα απόφαση για μεταφορά αρμοδιοτήτων από την ΚΤΚ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσον αφορά εποπτεία τραπεζών για θέματα MiFID.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου