Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συνεδρία Επιτροπής Θεμάτων Κεφαλαιαγοράς για MiFID2 / MiFIR 

Κατά τη διάρκεια, σχετικής με το πιο πάνω θέμα, συνεδρίας τα μέλη του Συνδέσμου συζήτησαν ορισμένα θέματα που επηρεάζουν τις τράπεζες σε σχέση με το MiFID2/MiFIR, όπως την υποχρέωση αποστολής του κόστους και των χρεώσεων κάθε συναλλαγής στους πελάτες πριν τη διεξαγωγή της συναλλαγής (ex-ante disclosure), τη γλώσσα των KIDs και παραδείγματα σε σχέση με Target market assessment. 

Συμφωνήθηκε όπως ο Σύνδεσμος στείλει επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ζητώντας τους να επικοινωνήσουν με το ESMA για να αιτηθούν όπως γίνει το CONCAT. Το εν λόγω εργαλείο αποτελεί αναγνωριστικό κωδικό υψηλότερης προτεραιότητας σε σχέση με την ταυτοποίηση φυσικών προσώπων. 

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε ο Σύνδεσμος να αποστείλει επιστολή προς τις αρμόδιες αρχές για να ζητήσει διευκρινήσεις σε σχέση με την υποχρέωση γνωστοποίησης συναλλαγών για τράπεζες που διεξάγουν συναλλαγές μόνο για ίδιο λογαριασμό ή που διεξάγουν συναλλαγές πελατών σε σχέση με προθεσμιακές συμβάσεις (forward contracts). Σημειώνεται ότι το θέμα χειρίζεται η κα. Χριστίνα Πιερίδη, Ανώτερη Λειτουργός του Συνδέσμου Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου