Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η ατζέντα του μήνα (Iανουάριος 2019) 

Σειρά συνεδριών, παρουσιάσεων και συζητήσεων για σημαντικά θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα, είχαν κατά τον Ιανουάριο, στελέχη του Συνδέσμου Τραπεζών.

Συμμετοχή στην ετήσια συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής των κανονισμών λειτουργείας του Εθνικού Συστήματος JCC- SEPA Direct Debits
Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου, παρέστη στην ετήσια συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής των κανονισμών λειτουργείας του Εθνικού Συστήματος JCC- SEPA Direct Debits. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μεταξύ άλλων εκλέγει ο νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής και συζητήθηκαν συγκεκριμένες τροποποιήσεις για την καλύτερη εφαρμογή των κανονισμών λειτουργείας του συστήματος.

Συμμετοχή σε παρουσιάσεις
Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου, παρέστη σε παρουσίαση στην Κεντρική Τράπεζα με θέμα την επεξήγηση του τελικού προσχέδιου Οδηγίας της Κεντρικής Τράπεζας η οποία θα αφορά το Νέο Πλαίσιο λειτουργίας του Κυπριακού Γραφείου Συμψηφισμού. Σημειώνεται ότι το τελικό προσχέδιο της Οδηγίας έχει δοθεί στις τράπεζες για διαβούλευση προτού δημοσιευτεί επίσημα.

Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου, παρέστη σε παρουσίαση που διοργάνωσαν από κοινού η εταιρία Netinfo και το Συγκρότημα ΔΙΑΣ στο Συνεδριακό Κέντρο, με θέμα το «Digital Banking & Payments» υπό το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Payment Services Directive 2 και το Open Banking.

Συνεδρίες Δ.Σ. Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Χρηματοοικονομικών Διαφορών
Ο Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Κρονίδης, συμμετείχε σε δυο συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικών Διαφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου