Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ομάδα Εργασίας Σχέδιο ΕΣΤΙΑ 

Πραγματοποιήθηκε συνεδρία για σκοπούς συζήτησης του θέματος των κριτηρίων βιωσιμότητας/ικανότητας αποπληρωμής αιτητή στο Σχέδιο Εστία. Το θέμα αυτό προέκυψε πρόσφατα και αφορά τα κριτήρια βιωσιμότητας που θα εφαρμόζουν οι τράπεζες κατά την εξέταση των αιτήσεων για ένταξη στο Σχέδιο Εστία.

Κάποιες τράπεζες θεωρούν ότι θα πρέπει να απομονώνεται το στεγαστικό δάνειο και να εξετάζεται κατά πόσο υπάρχει ικανότητα αποπληρωμής του, στη βάσει του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος του αιτητή. Ακολούθως, οποιοδήποτε επιπλέον καθαρό μηνιαίο εισόδημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή άλλου/άλλων δανείων. Κάποιες άλλες τράπεζες θεωρούν ότι η βιωσιμότητα/ικανότητα αποπληρωμής του αιτητή θα πρέπει να εξετάζεται στη βάσει του συνόλου των δανείων του αιτητή σε όλες τις τράπεζες.

Το θέμα συζητήθηκε στην Ομάδα Εργασίας του Συνδέσμου χωρίς να μπορέσει να υπάρξει ομοφωνία επί του θέματος αφού και οι δυο προσεγγίσεις έχουν αντίστοιχα, λογικά επιχειρήματα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα και στο πρότυπο της Οδηγίας Διαχείρισης Καθυστερήσεων, η τράπεζα θα πρέπει να εξετάζει την βιωσιμότητα/ικανότητα αποπληρωμής στη βάσει του συνόλου των δανείων του αιτητή. Ο κ. Μιχάλης Κρονίδης, Διευθυντής στον Σύνδεσμο Τραπεζών, προεδρεύει της Oμάδας Εργασίας για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας φίλοι θέλω απλώς να χρησιμοποιήσω αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο υπάλληλο δανείου, τον κ. Ben Lee, ο οποίος με βοήθησε με ένα δάνειο, χρειάζομαι πολύ 7.000.000,00 δολάρια ΗΠΑ, οπότε ήρθα με τον κ. Ben Lee έναν υπεύθυνο δανείου, γι 'αυτό ήρθα σε επαφή με το email του και εγώ πήρα το ποσό του δανείου $ 7.000.000,00 USD. Θα συμβουλεύσω όποιον έχει ανάγκη δανείου να επικοινωνήσει με το email: 247officedept@gmail.com Ή μπορείτε να κάνετε whatsapp του μέσω +1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή