Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Συνεδρία Ομάδας Εργασίας Ενυπόθηκων Ακινήτων για θέματα δημοπρασιών που αφορούν φορολογίες 

Η εν λόγω συνεδρία ζητήθηκε από τράπεζα μέλος, με σκοπό να ανταλλαγούν απόψεις ανάμεσα στα μέλη του Συνδέσμου σχετικά με δυσκολίες κατά τη λήψη πληροφοριών από το Τμήμα Φορολογίας.
Αποφασίστηκε όπως ο Σύνδεσμος ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του Τμήματος Εφόρου Φορολογίας (ΤΦ), προκειμένου να εξηγηθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με την καθυστέρηση λήψης πληροφοριών για τους φόρους των ακινήτων μετά από επιτυχείς δημοπρασίες. Επιπρόσθετα θα ζητηθεί από το ΤΦ όπως εκδοθεί εγκύκλιος για τη διαδικασία καταβολής του ΦΠΑ ώστε να ενημερωθούν όλα τα επαρχιακά γραφεία.

Σχετικά με τους χώρους δημοπρασιών, τα μέλη κατέληξαν ότι παρόλο που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός δημοπρασιών το 2018, οι υφιστάμενοι χώροι αξιολογούνται ως επαρκείς καθώς μπορούν να διαιρεθούν.  Σχετικά με τον χώρο δημοπρασίας Επαρχίας Λεμεσού, τα μέλη αποφάσισαν όπως ζητηθεί από την Group 4 η εξεύρεση νέου χώρου καθώς οι καθυστερήσεις και περιορισμοί στις μέρες χρήσης του υφιστάμενου χώρου εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στα μέλη παρά τις συστάσεις που ήδη έγιναν.

Σημειώνεται ότι το πιο πάνω θέμα τυγχάνει χειρισμού από την Ανώτερη Λειτουργό του Συνδέσμου Τραπεζών, κα. Χριστίνα Πιερίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου