Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας σε σχέση με το πρόγραμμα εποπτείας της Κύπρου 

Ανώτερες Λειτουργοί του Συνδέσμου είχαν συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας στο πλαίσιο του προγράμματος εποπτείας της Κύπρου. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις εκποιήσεις και τη μέχρι σήμερα πρακτική εφαρμογή του πλαισίου εκποιήσεων.  Η επικεφαλής της αποστολής, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ/IMF) εξέφρασε  την άποψη ότι οι τράπεζες επέλεξαν να μην προχωρούν δυναμικά με τις εκποιήσεις. 
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου εξήγησαν ότι αυτό δεν ευσταθεί και παρέθεσαν τους λόγους που τα νομικά κενά και παραλείψεις δυσκολεύουν τη διαδικασία εκποιήσεων.  Εξηγήθηκαν οι κοινές εισηγήσεις του Συνδέσμου και του Κτηματολογίου για νομοθετικές τροποποιήσεις και δόθηκε επεξηγηματικό σημείωμα. 


Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ρώτησαν κατά πόσο υπάρχουν εναλλακτικές διαδικασίες που μπορούν να ακολουθήσουν οι τράπεζες για να αποφύγουν τα νομικά προβλήματα. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου εξήγησαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό, και ενημέρωσαν ότι περίπου 20% των υποθέσεων που προώθησαν οι τράπεζες για εκποιήσεις έχει σταματήσει λόγω αδυναμίας επίδοσης.
Επιπρόσθετα οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου εξήγησαν ότι, μεταξύ άλλων ενεργειών, οι τράπεζες ξεκίνησαν να κάνουν χρήση της επιλογής τους για αγορά του ακινήτου με την πάροδο ενός έτους από την πρώτη δημοπρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου