Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Περαιτέρω συνεργασίες συζητούν ΣΕΛΚ και Σύνδεσμος Τραπεζών

Μετά από εισήγηση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) σε συνάντηση προσκλήθηκε εκπρόσωπος της Επιτροπής Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής του ΣΕΛΚ, στα πλαίσια ενδυνάμωσης των σχέσεων του Συνδέσμου Τραπεζών με φορείς οι οποίοι έχουν αντίστοιχο πεδίο δράσης και κοινές δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ενδεχόμενο υλοποίησης κοινών ενεργειών μεταξύ των δύο Συνδέσμων, όπως: διοργανώσεις επιμορφωτικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων,  συγγραφή κοινής αρθρογραφίας, δημοσιοποίηση μελετών, υπογραφή μνημονίων συνεργασίας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας κ.α. Αναφορικά με τις διοργανώσεις παρουσιάσεων, ο εκπρόσωπος του ΣΕΛΚ αναφέρθηκε σε μελλοντικά σεμινάρια που θα διοργανωθούν από τον ΣΕΛΚ, με θέματα απάτης, δωροδοκιών, introducers κλπ, και εισηγήθηκε όπως προσκληθούν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Εσωτερικών Ελεγκτών του Συνδέσμου, ως ένα πρώτο βήμα υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί.

Μετά την αποχώρηση του εκπροσώπου του ΣΕΛΚ, αποφασίστηκε το πλάνο των κοινών ελέγχων που πρόκειται να διενεργηθούν από κλιμάκια της Επιτροπής του Συνδέσμου για το 2018 και αφορούν εταιρείες παροχής κοινών υπηρεσιών προς τις τράπεζες. Ο κ. Μάριος Νικολάου, Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου Τραπεζών, χειρίζεται το πιο πάνω θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου