Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ομάδα Εργασίας για το θέμα Επιβολής Ειδικού Φόρου Πιστωτικού Ιδρύματος 

Πραγματοποιήθηκε συνεδρία με σκοπό τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την εφαρμογή της πιο πάνω τροποποιητικής νομοθεσίας, η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τράπεζες μέλη επικοινώνησαν με τον Σύνδεσμο ζητώντας διευκρινήσεις σε σχέση με τον χειρισμό της αφαίρεσης της ετήσιας εισφοράς προς το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης για το έτος 2017.
Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, κ. Μιχάλης Κρονίδης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τραπεζών ότι σε επικοινωνία του Συνδέσμου με το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε ότι υπάρχει πρόθεση να γίνουν διευθετήσεις ούτως ώστε οι τράπεζες, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, να μπορέσουν να αφαιρέσουν ολόκληρο το ποσό της ετήσιας εισφοράς τους για το 2017 στο Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης.

Κατά τη συζήτηση έγινε καταγραφεί των θεμάτων που προκύπτουν σε σχέση με την καταβολή του ειδικού φόρου και τη δυνατότητα αφαίρεσης της ετήσιας εισφοράς στο Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης για το έτος 2017 αλλά και για τα επόμενα έτη. Αποφασίστηκε να κωδικοποιηθούν όλα τα θέματα που έθεσαν οι τράπεζες και ο Σύνδεσμος να αποσταλεί σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου