Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Διαφημίσεις Πιστωτών: O περί Συμβάσεων Πίστωσης για Καταναλωτές σε σχέση με Ακίνητα που προορίζονται για Κατοικία Νόμος Ν.41(Ι)/2017» και «Ο περί των Συμβάσεων Καταναλωτικής Πίστης Νόμος Ν.106(Ι)/2010» 

Πραγματοποιήθηκε συνεδρία της αρμόδιας Επιτροπής στην οποία συζητήθηκαν οι Οδηγίες της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή 2018/01/ΥΠΚ και 2018/02/ΥΠΚ. Οι εν λόγω Οδηγίες προνοούν συγκεκριμένες διατάξεις σε σχέση με την διαφήμιση και προώθηση των συμβάσεων πίστωσης στα πλαίσια των πιο πάνω Νομοθεσιών.

Οι εν λόγω διατάξεις κρίθηκαν από τα μέλη ως πολύ αυστηρές και μη εφαρμόσιμες σε αρκετές περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, στην πιο πάνω συνεδρία καταγράφηκαν οι εισηγήσεις των μελών με στόχο την τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων των πιο πάνω Οδηγιών. Σκοπός είναι ο απλός σχεδιασμός, η σαφής παρουσίαση των προϊόντων και η κατανοητή μετάδοση των πληροφορίων που σχετίζονται με τις συμβάσεις πίστωσης στο καταναλωτικό κοινό. Οι προτάσεις της Επιτροπής θα υποβληθούν στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή για εξέταση και μελέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου