Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συνεδρίες Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ)
Ο Διευθυντής του Συνδέσμου κος. Μιχάλης Κρονίδης συμμετείχε σε συνεδρία της Επιτροπής NPL Task Force της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ) που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη.

Στη συνεδρία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ECB Addendum on NPLs (προσάρτημα της ΕΚΤ για τα ΜΕΔ) για τη διενέργεια προβλέψεων από τις τράπεζες, τη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων και την πιθανότητα εναρμόνισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο των νομικών πλαισίων  που αφορούν την εκποίηση ακίνητης περιουσίας/πώλησης δανείων/πτωχευτικό δίκαιο.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) του Διευθυντή του Συνδέσμου κ. Μιχάλη Κρονίδη με εκπροσώπους του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM/DG3) και της ΚΤΚ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ρόλο του Συνδέσμου όσον αφορά την εποπτεία των μη-συστημικών κυπριακών τραπεζών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες και το θέμα των μη-εξυπηρετούμενων δανείων. Ο Σύνδεσμος έθεσε τις απόψεις του επί των πιο πάνω θεμάτων και απέστειλε Σημείωμα με τις εισηγήσεις του για τροποποίηση του νόμου των εκποιήσεων ούτως ώστε να καταστεί πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός.

Συμμετοχή στο Fiscal Committee Meeting της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας 
Η Ανώτερη Λειτουργός του Συνδέσμου, κα. Χριστίνα Πιερίδη, έλαβε μέρος στη συνεδρία του Fiscal Committee της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας στις Βρυξέλλες, την 21η Νοεμβρίου.  Κατά τη συνεδρία τα μέλη αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για θέματα μεταξύ άλλων:
FATCA – οι Αμερικάνικες αρχές έχουν επισπεύσει την έκδοση φορολογικής ταυτότητας για τα άτομα που θεωρούνται “accidental Americans”.
Διαφορετικοί ορισμοί ατόμων που ασκούν έλεγχο (για σκοπούς AML & CRS)
Financial Transaction Tax – το προτεινόμενο μέτρο χάνει δυναμική καθώς ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη για την προώθηση του συγκεκριμένου μέτρου
CCTB / CCCTB – Η αβεβαιότητα που προκαλείται από το Brexit έχει προκαλέσει δεύτερες σκέψεις για το συγκεκριμένο μέτρο.  Αν τελικά ψηφιστεί, αναμένεται να αλλάξει σημαντικά μορφή για να ικανοποιήσει τα μικρότερα κράτη μέλη που θα πληγούν.
Anti-Tax Avoidance Directive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου